Over Skiland

Dé leukste skikampen sinds 2001
Skiland organiseert skikampen voor jongeren tussen 13 en 19 jaar waarbij veiligheid, samenwerking en sfeer bovenaan staan.
Missie en visie

Skiland wil jongeren inspireren, uitdagen en laten samenwerken. Wij organiseren daarom skikampen waar jongeren in een fantastische omgeving op hun eigen manier kunnen leren, excelleren en genieten. Niet alleen op de piste, maar ook daarbuiten. Wij onderscheiden ons door jongeren meer te leren dan alleen skiën en snowboarden, en hebben een ijzersterke CREW die ze hierin begeleidt en inspireert. Jongeren kunnen via school of zelfstandig komen om kennis te maken met wintersport.

Geschiedenis

In 2000 is Skiland ontstaan uit initiatief van twee zeilinstructeurs van Zeilvereniging Waterland. Zij organiseerden samen het allereerste skikamp. Op 1 augustus 2001 startte Martijn de eenmanszaak Skiland. Zo kreeg het skikamp buiten de zeilkampen om een eigen gezicht. Skiland groeide in de eerste jaren uit van een paar skikampen per jaar naar het bedrijf dat het nu al jaren is: een betrokken en inspirerende omgeving voor deelnemers die wintersport willen komen uitproberen of willen genieten van het brede aanbod skikampen.

Veiligheid voorop

Skiland organiseert reizen waarbij de veiligheid van alle deelnemers de hoogste doelstelling is. Wintersport blijft een risicosport, maar om de kans op ongevallen te verkleinen nemen we veel maatregelen. Hier houdt de aanwezige kampleiding dan ook toezicht op. Zo is er op de piste altijd een CREW-member bij de deelnemers, wordt er niet offpiste geskied en vermijden we het funpark en pistes waar de deelnemers nog niet aan toe zijn. Onze CREW-members worden hierop voorbereid door middel van een intensief trainingsprogramma. Ook zijn alle activiteiten in veiligheidsprocedures vastgelegd, conform de norm van de SVWB. Iedere twee jaar worden we op locatie gecontroleerd en jaarlijks vindt een digitale audit plaats.

Crew

De CREW van Skiland vormt de kern van de skikampen. Zij zijn er om de leerlingen te begeleiden op de pistes, maar ook daarbuiten. Een uitgebreide opleiding en dagelijkse evaluaties leiden tot enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die in alle omstandigheden op zoek gaan naar een goede aanpak die werkt voor de deelnemers. Zij zijn het die sfeer en de gezelligheid neerzetten, maar ondertussen de veiligheid van de deelnemers in de gaten houden.

Avondprogramma’s

Skiland neemt ook graag ‘s avonds de touwtjes in handen om de sfeer en het kampgevoel aan te houden. We hebben daarom een groot aanbod avondprogramma’s en kiezen altijd een programma dat past bij de doelgroep. Denk aan rodelen, een kampvuur in de sneeuw of een spellencircuit waarbij er moet worden samengewerkt. Maar ook een pubquiz of een bonte avond met disco is een optie. We bieden veel ruimte en mogelijkheden en doen graag voor vertrek een voorstel.

Research & Development

Iedere winter gaat de directie van Skiland in de Alpen op zoek naar nieuwe locaties voor onze skikampen. Hierdoor is een breed en constant ontwikkelend aanbod van accommodaties en skigebieden ontstaan, waar we jaarlijks onze skikampen uitvoeren. De kern van onze activiteiten ligt in het hart van de Alpen in Zwitserland, maar we bieden ook diverse mogelijkheden in Italië, Frankrijk en Oostenrijk. En met ingang van 2024 ook in Noorwegen!

Geweldig om te zien hoe 50 leerlingen een week lang genieten van de sneeuw en geweldige sfeer die dankzij Skiland telkens weer ontstaat!

Theunis van den Berge – CSG Prins Maurits

Reisgeldengarantie

Skiland is lid van de VZR Garant  en biedt op deze wijze een goede dekking van de reisgelden als er iets misgaat met het bedrijf.

Skiland is ook lid van VVKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) en SVWB (Stichting Veilig Werken in de Buitensport).

Skiland iets voor u?

Heeft u zin om een wintersportweek te organiseren voor uw groep? Wij helpen u graag met de voorbereidingen en de uitvoering van uw skireis. En dat voor een zeer voordelige prijs. Neem nu nog contact op voor een vrijblijvende offerte!