Welkom op de informatiepagina
voor het skikamp SG Roncalli 2024

Op deze pagina vind je alle informatie voor je skireis. We hebben geprobeerd om zo zorgvuldig mogelijk alle informatie te verzamelen voor jouw dagen bij ons in de sneeuw. Mocht je toch nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.
Skigebied: Melchsee-Frutt
Accommodatie: Sportcamp – Melchsee-Frutt
Vertrek: Vrijdag 2 februari 2024
Noodnummer: wordt op kamp bekend gemaakt (NL gesproken)
 

Reis en tijden

Opstapdatum: Vrijdag 2 februari 2024
Vertreklocatie: Sporthal Gageldonk
Vertrektijd: 21.00 uur
Aanwezig zijn: Half uur voor vertrek
 
Terugkomstdatum: Vrijdag 9 februari 2024
Terugkomstlocatie: Sporthal Gageldonk
Terugkomsttijd: 8.00 uur (onder voorbehoud)

Accommodatie

De accommodatie waar je tijdens jouw skikamp verblijft heet Sportcamp Melchtal en ligt vlakbij Luzern in het kanton Centraal-Zwitserland. Vanaf Utrecht is het ongeveer 830 kilometer rijden naar de accommodatie. De accommodatie bestaat uit meerdere huizen, die vlak bij elkaar staan. In één van die gebouwen slaap je in een kamer met 2 tot 6 andere skikamp-deelnemers. In een ander gebouw is de eetzaal en worden ‘s avonds activiteiten georganiseerd.

Het adres:

Sportcamp Melchtal
Fruttstrasse 36
CH-6067 Melchtal
Zwitserland

Vergroot kaart

Skigebied

Tijdens jouw week in Melchtal, zullen we skiën in het skigebied Melchsee-Frutt. Het skigebied heeft 36 kilometer aan pistes, waar zeer veel variatie in zit. Er zijn 13 liften, variërend van sleep- en stoeltjesliften tot gondels. De pistes lopen van 1080 tot 2255 meter hoogte.

Voor beginners beginnen de lessen in Melchsee-Frutt dat op 1900 meter hoogte ligt. Hiervoor nemen we eerst een gondel naar dat punt. Er is hier een mooie oefenweide. Voor de gevorderden zijn er veel pistes, zowel bij Erzegg als bij Bonistock. Het uitzicht vanuit een hangstoel op de bergen van Melchsee-Frutt is onovertroffen.

Bekijk de webcams


Materiaal & lessen

Skiland heeft zijn eigen skiverhuur, die we inzetten om je van materiaal te voorzien. Skiland maakt daarbij gebruik van Salomon en Atomic ski's. We hebben snowboards van Nitro en Salomon. Tijdens de week moet je ook een skihelm dragen en die hebben we ook voor je, van Sinner, Salomon of Atomic. Het materiaal staat bij aankomst voor je klaar. Het is daarom erg belangrijk dat we van tevoren de juiste gegevens van je doorkrijgen, zodat we de juiste spullen klaar hebben staan. Je staat dan des te sneller op de pistes.

De lessen worden gegeven door de lokale skischool of door Nederlandstalige gediplomeerde ski- of snowboardleraren (NSL of Anwärter). De lessen worden op niveau ingedeeld, waarbij we natuurlijk zo veel rekening houden met de indeling van vrienden en vriendinnen.

Inpaklijst & tips

Skiland maakt het je makkelijk met een inpaklijst. Let wel op, deze inpaklijst dient als richtlijn. En wees niet te enthousiast met inpakken, je bagage is beperkt tot één sporttas en/of rugzak. Harde koffers worden niet meegenomen i.v.m. beperkte bagageruimte. download paklijst
  • Smeer je altijd in met zonnebrand. De UV-straling in de bergen is anders dan we gewend zijn in Nederland. Ook op bewolkte dagen kan de zon je bereiken en je dus verbranden. Je zult niet de eerste zijn, maar het bederft wel je skikamp, omdat je daarna de zon niet meer in mag.
  • Vergeet je lippen niet in te smeren met Labello.
  • Gebruik geen energydrinks in de bus naar het kamp. Als je 's nachts wakker blijft, krijg je een enorme inzinking op de eerste dag en dat is wel heel erg zonde van je tijd in de bergen.
  • Mobieltjes kunnen nogal afleidend zijn, vandaar dat je ze op de piste niet mag gebruiken. Bedenk ook dat je hem kunt laten vallen uit een bijv. stoeltjeslift (dan zie je 'm echt nooit meer terug). Het is ook erg ongezellig, terwijl het kamp juist draait om samen wintersporten.

Boekingsvoorwaarden

De reis wordt uitgevoerd onder de boekingsvoorwaarden van Skiland.

Lees voorwaarden

Boeking annuleren

Kun je onverhoopt toch niet mee en wil je meer weten over hoe je de reis moet annuleren? Dat gaat niet zomaar, helaas. Kijk op onze informatie pagina over dit onderwerp, waar alles staat uitgelegd.

Hoe te Annuleren

Highlights van jouw skikamp!

Hieronder vind je de foto’s en video’s van jouw kamp! Je kan ze bekijken, downloaden of delen met familie en vrienden!