Welkom op de informatiepagina
voor het skikamp CSG Prins Maurits 2024

Op deze pagina vind je alle informatie voor je skireis. We hebben geprobeerd om zo zorgvuldig mogelijk alle informatie te verzamelen voor jouw dagen bij ons in de sneeuw. Mocht je toch nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.
Skigebied: Sörenberg
Accommodatie: Haus an der Emme – Sörenberg
Vertrek: Maandag 19 februari 2024
Noodnummer: wordt tijdens kamp bekend gemaakt (NL gesproken)
 

Reis en tijden

Opstapdatum: Maandag 19 februari 2024
Vertreklocatie: Schoolplein
Vertrektijd: 05.00 uur
Aanwezig zijn: 04.30 uur
 
Terugkomstdatum: Zaterdag 24 februari 2024
Terugkomstlocatie: Schoolplein
Terugkomsttijd: 10.00 uur onder voorbehoud

Accommodatie

De accommodatie waar je tijdens jouw skikamp verblijft heet Haus an der Emme en ligt vlakbij de stad Luzern in het kanton Luzern, dat hoort bij Centraal-Zwitserland. Vanaf Utrecht is het ongeveer 800 kilometer rijden naar de accommodatie.

De accommodatie was vroeger een oud legerhuis, maar is omgebouwd tot groepsaccommodatie. Het huis heeft op de begane grond een eetzaal, grote keuken en douches. Op de eerste verdieping zijn alle slaapkamers en de wc’s. Je deelt een kamer met 2 tot 10 andere skikamp-deelnemers. In de eetzaal is altijd wat te drinken te krijgen en na het skiën staat hier wat lekkers klaar.

Het adres:

Haus an der Emme
Schächli 1
CH-6170 Schüpfheim
Zwitserland

PS: Post naar dit adres wordt hier niet direct bezorgd, maar bewaard op het postkantoor en komt dus niet gegarandeerd aan tijdens het skikamp.

Vergroot kaart

Skigebied

Tijdens jouw week in Zwitserland zullen we skiën in het skigebied Sörenberg. Het skigebied heeft 52 kilometer aan pistes, waar zeer veel variatie in zit. Er zijn 14 liften, variërend van sleepliften, ankerliften, stoeltjesliften tot gondels. De pistes lopen van 1166 meter tot 1690 meter hoog. Voor beginners beginnen de lessen in Rossweid dat op 1400 meter hoogte ligt. Hiervoor nemen we eerst een gondel naar dat punt. Gevorderden kunnen natuurlijk overal de berg op en voor hen zijn de pistes op de Rothorn een prachtige uitdaging met schitterend uitzicht over de omringende bergen.

Bekijk de webcams


Materiaal & lessen

Skiland heeft zijn eigen skiverhuur, die we inzetten om je van materiaal te voorzien. Skiland maakt daarbij gebruik van Salomon en Atomic ski's. We hebben snowboards van Nitro en Salomon. Tijdens de week moet je ook een skihelm dragen en die hebben we ook voor je, van Sinner, Salomon of Atomic. Het materiaal staat bij aankomst voor je klaar. Het is daarom erg belangrijk dat we van tevoren de juiste gegevens van je doorkrijgen, zodat we de juiste spullen klaar hebben staan. Je staat dan des te sneller op de pistes.

De lessen worden gegeven door de lokale skischool of door Nederlandstalige gediplomeerde ski- of snowboardleraren (NSL of Anwärter). De lessen worden op niveau ingedeeld, waarbij we natuurlijk zo veel rekening houden met de indeling van vrienden en vriendinnen.

Ik check regelmatig de webcams en volg Skiland voor leuke updates #skilandnl

Elise

Inpaklijst & tips

Skiland maakt het je makkelijk met een inpaklijst. Let wel op, deze inpaklijst dient als richtlijn. En wees niet te enthousiast met inpakken, je bagage is beperkt tot één sporttas en/of rugzak. Harde koffers worden niet meegenomen i.v.m. beperkte bagageruimte. download paklijst
  • Smeer je altijd in met zonnebrand. De UV-straling in de bergen is anders dan we gewend zijn in Nederland. Ook op bewolkte dagen kan de zon je bereiken en je dus verbranden. Je zult niet de eerste zijn, maar het bederft wel je skikamp, omdat je daarna de zon niet meer in mag.
  • Vergeet je lippen niet in te smeren met Labello.
  • Energydrinks zijn gedurende het hele kamp (inclusief de reis) niet toegestaan.
  • Mobieltjes kunnen nogal afleidend zijn, vandaar dat je ze op de piste niet mag gebruiken. Bedenk ook dat je hem kunt laten vallen uit een bijv. stoeltjeslift (dan zie je 'm echt nooit meer terug). Het is ook erg ongezellig, terwijl het kamp juist draait om samen wintersporten.

Boekingsvoorwaarden

De reis wordt uitgevoerd onder de boekingsvoorwaarden van Skiland.

Lees voorwaarden

Reis & ongevallenverzekering

Skiland heeft een overkoepelende reis- en ongevallenverzekering afgesloten bij a.s.r. verzekeringen via Faber Verzekeringen in Leidschendam. Deze verzekering is door hen weer ondergebracht bij De Europeesche. Het polisnummer kunt u opvragen bij Skiland. Deze verzekering biedt de uitgebreide dekking (Europese wintersportdekking). Dit zijn de drie belangrijkste punten.

1. Medische kosten

Voor de hele periode dat je op kamp bent (dus ook onderweg) ben je verzekerd. Als er dus iets met je gebeurt op de pistes of onderweg, dan hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van een ziekenhuisbezoek- of opname. Als je boven de 18 bent, zullen medische kosten wel ten koste gaan van je Eigen Risico.

2. Reisbagage

Als je iets kwijt raakt of er gaat iets kapot tijdens de reis, dan ben je daar ook voor verzekerd. Er zijn echter wel maximum bedragen per schade die worden uitgekeerd. Bijvoorbeeld voor schade aan je mobiele telefoon krijg je maximaal €200,- uitbetaald. Vraag naar de polisvoorwaarden als je meer wilt weten. Er is een lijst.

3. Schade aan de Accommodatie en gehuurde Wintersportmaterialen

Mocht je per ongeluk tijdens de week iets kapot maken van de accommodatie, dan is dat ook verzekerd, met een maximum van €500,-. Schade aan gehuurde materialen wordt ook gedekt.

Boeking annuleren

Kun je onverhoopt toch niet mee en wil je meer weten over hoe je de reis moet annuleren? Dat gaat niet zomaar, helaas. Kijk op onze informatie pagina over dit onderwerp, waar alles staat uitgelegd.

Hoe te Annuleren

Highlights van jouw skikamp!

Hieronder vind je de foto’s en video’s van jouw kamp! Je kan ze bekijken, downloaden of delen met familie en vrienden!