Welkom op de informatiepagina
voor het skikamp Norbertus Gertrudis 2023

Op deze pagina vind je alle informatie voor je skireis. We hebben geprobeerd om zo zorgvuldig mogelijk alle informatie te verzamelen voor jouw dagen bij ons in de sneeuw. Mocht je toch nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.
Skigebied: Stubaitaler Gletscher
Accommodatie: Hinterkircherhof – Stubaital
Vertrek: Zondag 16 april 2023
Noodnummer: wordt tijdens kamp bekend gemaakt
 

Reis en tijden

Opstapdatum: Zondag 16 april 2023
Vertreklocatie: nog te bepalen
Vertrektijd: 20.00 uur
Aanwezig zijn: 19.30 uur
 
Terugkomstdatum: Vrijdag 21 april 2023
Terugkomstlocatie: nog te bepalen
Terugkomsttijd: 9.00 uur onder voorbehoud

Accommodatie

De accommodatie waar je tijdens jouw skikamp verblijft heet Hinterkircherhof en ligt vlakbij Innsbruck in Oostenrijk. Vanaf Utrecht is het ongeveer 950 kilometer rijden naar de accommodatie. Vanaf de accommodatie rijden we in ongeveer 10 minuten naar de pistes in Fulpmes (zie onder). In totaal zijn er 60 bedden, verdeeld over 13 kamers. Op een van de drie verdiepingen slaap je in een kamer met 2 tot 6 andere skikamp-deelnemers. Beneden is de eetzaal en de keuken. ‘s Middags staat hier wat drinken en lekkers voor je klaar.

Het adres:

Hinterkircherhof
Oberpfons 21
AT-6143  Matrei bei Brenner
Oostenrijk

Vergroot kaart

Skigebied

Het skigebied Stubaitaler Gletscher ligt uiteraard in het Stubaital in Oostenrijk, vlakbij Innsbruck. De sneeuwzekere ligging maakt het een geliefd gebied bij veel wintersporters. Het gebied heeft 100 kilometer aan pistes en 15 moderne liften, met veel stoeltjesliften, waardoor er bijna geen wachttijden zijn. De hoogte van de pistes loopt van circa 2000 meter tot meer dan 3000 meter hoogte en biedt blauwe, rode en zwarte pistes op alle hoogtes.Een ideaal gebied voor ons skikamp!

Materiaal & lessen

Skiland heeft zijn eigen skiverhuur, die we inzetten om je van materiaal te voorzien. Skiland maakt daarbij gebruik van Salomon en Atomic ski's. We hebben snowboards van Nitro en Salomon. Tijdens de week moet je ook een skihelm dragen en die hebben we ook voor je, van Sinner, Salomon of Atomic. Het materiaal staat bij aankomst voor je klaar. Het is daarom erg belangrijk dat we van tevoren de juiste gegevens van je doorkrijgen, zodat we de juiste spullen klaar hebben staan. Je staat dan des te sneller op de pistes.

De lessen worden gegeven door de lokale skischool of door Nederlandstalige gediplomeerde ski- of snowboardleraren (NSL of Anwärter). De lessen worden op niveau ingedeeld, waarbij we natuurlijk zo veel rekening houden met de indeling van vrienden en vriendinnen.

Inpaklijst & tips

Skiland maakt het je makkelijk met een inpaklijst. Let wel op, deze inpaklijst dient als richtlijn. En wees niet te enthousiast met inpakken, je bagage is beperkt tot één sporttas en/of rugzak. Harde koffers worden niet meegenomen i.v.m. beperkte bagageruimte. download paklijst
  • Smeer je altijd in met zonnebrand. De UV-straling in de bergen is anders dan we gewend zijn in Nederland. Ook op bewolkte dagen kan de zon je bereiken en je dus verbranden. Je zult niet de eerste zijn, maar het bederft wel je skikamp, omdat je daarna de zon niet meer in mag.
  • Vergeet je lippen niet in te smeren met Labello.
  • Gebruik geen energydrinks in de bus naar het kamp. Als je 's nachts wakker blijft, krijg je een enorme inzinking op de eerste dag en dat is wel heel erg zonde van je tijd in de bergen.
  • Mobieltjes kunnen nogal afleidend zijn, vandaar dat je ze op de piste niet mag gebruiken. Bedenk ook dat je hem kunt laten vallen uit een bijv. stoeltjeslift (dan zie je 'm echt nooit meer terug). Het is ook erg ongezellig, terwijl het kamp juist draait om samen wintersporten.

Boekingsvoorwaarden

De reis wordt uitgevoerd onder de boekingsvoorwaarden van Skiland.

Lees voorwaarden

Reis & ongevallenverzekering

Skiland heeft een overkoepelende reis- en ongevallenverzekering afgesloten bij a.s.r. verzekeringen via Faber Verzekeringen in Leidschendam. Deze verzekering is door hen weer ondergebracht bij De Europeesche. Het polisnummer kunt u opvragen bij Skiland. Deze verzekering biedt de uitgebreide dekking (Europese wintersportdekking). Dit zijn de drie belangrijkste punten.

1. Medische kosten

Voor de hele periode dat je op kamp bent (dus ook onderweg) ben je verzekerd. Als er dus iets met je gebeurt op de pistes of onderweg, dan hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van een ziekenhuisbezoek- of opname. Als je boven de 18 bent, zullen medische kosten wel ten koste gaan van je Eigen Risico.

2. Reisbagage

Als je iets kwijt raakt of er gaat iets kapot tijdens de reis, dan ben je daar ook voor verzekerd. Er zijn echter wel maximum bedragen per schade die worden uitgekeerd. Bijvoorbeeld voor schade aan je mobiele telefoon krijg je maximaal €200,- uitbetaald. Vraag naar de polisvoorwaarden als je meer wilt weten. Er is een lijst.

3. Schade aan de Accommodatie en gehuurde Wintersportmaterialen

Mocht je per ongeluk tijdens de week iets kapot maken van de accommodatie, dan is dat ook verzekerd, met een maximum van €500,-. Schade aan gehuurde materialen wordt ook gedekt.

Corona informatie

Bij Skiland houden we natuurlijk rekening met de geldende Corona maatregelen. Hoe we dat doen?

Dat lees je hier

Boeking annuleren

Kun je onverhoopt toch niet mee en wil je meer weten over hoe je de reis moet annuleren? Dat gaat niet zomaar, helaas. Kijk op onze informatie pagina over dit onderwerp, waar alles staat uitgelegd.

Hoe te Annuleren

Highlights van jouw skikamp!

Hieronder vind je de foto’s en video’s van jouw kamp! Je kan ze bekijken, downloaden of delen met familie en vrienden!