Welkom op de informatiepagina
voor het skikamp Corderius

Op deze pagina vind je alle informatie voor je skireis. We hebben geprobeerd om zo zorgvuldig mogelijk alle informatie te verzamelen voor jouw dagen bij ons in de sneeuw. Mocht je toch nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.
Skigebied: St. Luc/Chandolin
Accommodatie: Chalet Les Fares – St. Luc
Vertrek: Zondag 20 februari - onder voorbehoud
Noodnummer: 0041-79-7806318 (NL gesproken)
 

Reis en tijden

Opstapdatum: Zondag 20 februari 2022
Vertreklocatie: Monuta - Dorresteinseweg
Vertrektijd: 06:00
Aanwezig zijn: 05:30
 
Terugkomstdatum: Zaterdag 26 februari 2022
Terugkomstlocatie: Monuta
Terugkomsttijd: ca 10:00 uur

Accommodatie

De accommodatie waar je tijdens jouw skikamp verblijft heet Chalet les Fares en ligt in de Zwitserse Alpen tegen de Italiaanse grens in het kanton Wallis in Zwitserland. Vanaf Utrecht is het ongeveer 990 kilometer rijden naar de accommodatie. De accommodatie is een groot gebouw aan de rand van het dorp, waar meerdere groepen ondergebracht kunnen worden, zonder dat ze last van elkaar hebben. In één van die delen van het huis slaap je in een kamer met 2 tot 6 andere skikamp-deelnemers. Beneden is de eetzaal en worden ‘s avonds activiteiten georganiseerd.

Het adres:

Chalet les Fares
Route du Prilet
CH-3961 St. Luc
Zwitserland

Vergroot kaart

Skigebied

Tijdens jouw week in St. Luc, zullen we skiën in het skigebied St. Luc-Chandolin. Het skigebied heeft 60 kilometer aan pistes, waar zeer veel variatie in zit. Er zijn 15 liften, variërend van sleepliften, ankerliften en stoeltjesliften. De pistes lopen van 1680 meter tot 2980 meter hoog. Voor beginners beginnen de lessen bovenaan een treintje dat je meeneemt naar 1900 meter hoog. Daar is een perfecte vlakke beginnersplek.

Het skigebied van St.Luc-Chandolin hoort bij de regio Val d’Anniviers en de vier skigebieden in deze regio werken samen. Samen bieden ze maar liefst 215 km aan pistes.

Bekijk de webcams


Materiaal & lessen

Skiland heeft zijn eigen skiverhuur, die we inzetten om je van materiaal te voorzien. Skiland maakt daarbij gebruik van Salomon en Atomic ski's. We hebben snowboards van Atomic, Salomon en G-Force. Tijdens de week moet je ook een skihelm dragen en die hebben we ook voor je, van Sinner, Salomon of Atomic. Het materiaal staat bij aankomst voor je klaar. Het is daarom erg belangrijk dat we van tevoren de juiste gegevens van je doorkrijgen, zodat we de juiste spullen klaar hebben staan. Je staat dan des te sneller op de pistes.

De lessen worden gegeven door de lokale skischool of door Nederlandstalige gediplomeerde ski- of snowboardleraren (NSL of Anwärter). De lessen worden op niveau ingedeeld, waarbij we natuurlijk zo veel rekening houden met de indeling van vrienden en vriendinnen.

Inpaklijst & tips

Skiland maakt het je makkelijk met een inpaklijst. Let wel op, deze inpaklijst dient als richtlijn. En wees niet te enthousiast met inpakken, je bagage is beperkt tot één sporttas en/of rugzak. Harde koffers worden niet meegenomen i.v.m. beperkte bagageruimte.

download paklijst
  • Smeer je altijd in met zonnebrand. De UV-straling in de bergen is anders dan we gewend zijn in Nederland. Ook op bewolkte dagen kan de zon je bereiken en je dus verbranden. Je zult niet de eerste zijn, maar het bederft wel je skikamp, omdat je daarna de zon niet meer in mag.
  • Vergeet je lippen niet in te smeren met Labello.
  • Gebruik geen energydrinks in de bus naar het kamp. Als je 's nachts wakker blijft, krijg je een enorme inzinking op de eerste dag en dat is wel heel erg zonde van je tijd in de bergen.
  • Mobieltjes kunnen nogal afleidend zijn, vandaar dat je ze op de piste niet mag gebruiken. Bedenk ook dat je hem kunt laten vallen uit een bijv. stoeltjeslift (dan zie je 'm echt nooit meer terug). Het is ook erg ongezellig, terwijl het kamp juist draait om samen wintersporten.

Boekingsvoorwaarden

De reis wordt uitgevoerd onder de boekingsvoorwaarden van Skiland. Let op: extra boekingsvoorwaarden ten aanzien van de Covid-19 pandemie zijn van toepassing.

Lees voorwaarden

Reis & ongevallenverzekering

Skiland heeft een overkoepelende reis- en ongevallenverzekering afgesloten via Faber Verzekeringen in Leidschendam. Deze verzekering is door hen weer ondergebracht bij De Europeesche. Het polisnummer kunt u opvragen bij Skiland. Deze verzekering biedt de uitgebreide dekking (Europese wintersportdekking). Dit zijn de drie belangrijkste punten.

1. Medische kosten

Voor de hele periode dat je op kamp bent (dus ook onderweg) ben je verzekerd. Als er dus iets met je gebeurt op de pistes of onderweg, dan hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van een ziekenhuisbezoek- of opname. Als je boven de 18 bent, zullen medische kosten wel ten koste gaan van je Eigen Risico.

2. Reisbagage

Als je iets kwijt raakt of er gaat iets kapot tijdens de reis, dan ben je daar ook voor verzekerd. Er zijn echter wel maximum bedragen per schade die worden uitgekeerd. Bijvoorbeeld voor schade aan je mobiele telefoon krijg je maximaal €200,- uitbetaald. Vraag naar de polisvoorwaarden als je meer wilt weten. Er is een lijst.

3. Schade aan de Accommodatie en gehuurde Wintersportmaterialen

Mocht je per ongeluk tijdens de week iets kapot maken van de accommodatie, dan is dat ook verzekerd, met een maximum van €500,-. Schade aan gehuurde materialen wordt ook gedekt.

Corona informatie

Bij Skiland houden we natuurlijk rekening met de geldende Corona maatregelen. Hoe we dat doen?

Dat lees je hier

Boeking annuleren

Kun je onverhoopt toch niet mee en wil je meer weten over hoe je de reis moet annuleren? Dat gaat niet zomaar, helaas. Kijk op onze informatie pagina over dit onderwerp, waar alles staat uitgelegd.

Hoe te Annuleren

Highlights van jouw skikamp!

Hieronder vind je de foto’s en video’s van jouw kamp! Je kan ze bekijken, downloaden of delen met familie en vrienden!