Welkom op de informatiepagina
voor Ad van der Steur Bergschenhoek

23 februari t/m 2 maart 2019
Op deze pagina vind je alle informatie voor je skireis. We hebben geprobeerd om zo zorgvuldig mogelijk alle informatie te verzamelen voor jouw dagen bij ons in de sneeuw. Mocht je toch nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.
Hier aanmelden
Skigebied: Kitzsteinhorn
Accommodatie: Innerwiesen – Kaprun
Vertrek: 24 februari 2018 - 9:30 uur
Noodnummer: wordt tijdens kamp bekend gemaakt
 

Reis en tijden

Het vervoer wordt in deze week uitgevoerd door busmaatschappij Mijnders, zij zijn bekend met de route en de omstandigheden in jouw skigebied. De bus zal regelmatig stoppen vanwege zijn rijtijdenwet, meestal duurt zo’n stop ongeveer 30-45 minuten. Hierin is er vaak gelegenheid om even de benen te strekken.

In ongeveer 11 à 12 uur reis je naar Melchtal via België, Frankrijk tot in Zwitserland. Je hebt dus een paspoort nodig om de reis te kunnen maken. De bus heeft video, toilet, en een minibar aan boord. Er mag in de bus niet worden gerookt.

Opstapdatum: 24 februari 2018
Vertreklocatie: Schoolplein
Vertrektijd: 09:30 uur
Aanwezig zijn: 09:00 uur
 
Terugkomstdatum: 3 maart 2018
Terugkomstlocatie: Voor de School
Terugkomsttijd: 17:30 uur

Accommodatie

De accommodatie waar je tijdens jouw skikamp verblijft heet Jugendgästehaus Innerwiesen en ligt in het dorpje Uttendorf in Oostenrijk. Vanaf Utrecht is het ongeveer 955 kilometer rijden naar de accommodatie. Uttendorf ligt 15 minuten van Kaprun.

De accommodatie is een groot huis buiten het dorp. Om het huis heen is een groot terrein waar we gebruik van mogen maken met o.a. beachvolleyball, kampvuurplaats en relax-stoelen. Het huis heeft een bijzondere indeling. Het heeft op de eerste verdieping een eetzaal, recreatiezaal en slaapkamers. Op de tweede verdieping zijn alle overige slaapkamers en de wc’s. Je deelt een kamer met 2 tot 6 andere skikamp-deelnemers. In de recreatiezaalzaal is altijd wat te drinken te krijgen en na het skiën staat hier wat lekkers klaar.

Vergroot kaart

Skigebied

Tijdens jouw week in Oostenrijk zullen we skiën in het skigebied Kitzsteinhorn, de gletsjer van Kaprun. Het skigebied heeft zo’n 41 kilometer aan pistes, die lekker breed zijn en waardoor er veel ruimte is om te leren skiën. Er zijn 15 liften. Hiervan zijn er 4 gondels die je vanuit het dal bij Kaprun helemaal meenemen naar het hoogste punt van het skigebied op 3029 meter. Daarnaast zijn er sleepliften, ankerliften en stoeltjesliften. De pistes lopen van 2400 meter tot 3029 meter hoog. Voor beginners beginnen de lessen bovenaan gondel 3. Daar is een perfecte vlakke beginnersplek en een kort beginnersliftje. Binnenkort wordt de Kitzsteinhorn met Maiskogel verbonden en groeit het skigebied naar 61 pistekilometers.

Bekijk de webcams


Materiaal & lessen

Skiland heeft zijn eigen skiverhuur, die we inzetten om je van materiaal te voorzien. Skiland maakt daarbij gebruik van Salomon en Atomic ski's. We hebben snowboards van Nitro en Salomon. Tijdens de week moet je ook een skihelm dragen en die hebben we ook voor je, van Sinner, Salomon of Atomic. Het materiaal staat bij aankomst voor je klaar. Het is daarom erg belangrijk dat we van tevoren de juiste gegevens van je doorkrijgen, zodat we de juiste spullen klaar hebben staan. Je staat dan des te sneller op de pistes.

De lessen worden gegeven door de lokale skischool of door Nederlandstalige gediplomeerde ski- of snowboardleraren (NSL of Anwärter). De lessen worden op niveau ingedeeld, waarbij we natuurlijk zo veel rekening houden met de indeling van vrienden en vriendinnen.

Ik kijk vaak alvast op de webcam om te zien hoe het weer is. En uiteraard volg ik Skiland op Insta.

Elise

Inpaklijst & tips

Boekingsvoorwaarden

De reis wordt uitgevoerd onder de boekingsvoorwaarden van Skiland.

Lees voorwaarden

Reis & ongevallenverzekering

Skiland heeft een overkoepelende reis- en ongevallenverzekering afgesloten bij a.s.r. verzekeringen via Faber Verzekeringen in Leidschendam. Deze verzekering is door hen weer ondergebracht bij De Europeesche. Het polisnummer kunt u opvragen bij Skiland. Deze verzekering biedt de uitgebreide dekking (Europese wintersportdekking). Dit zijn de drie belangrijkste punten.

1. Medische kosten

Voor de hele periode dat je op kamp bent (dus ook onderweg) ben je verzekerd. Als er dus iets met je gebeurt op de pistes of onderweg, dan hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van een ziekenhuisbezoek- of opname. Als je boven de 18 bent, zullen medische kosten wel ten koste gaan van je Eigen Risico.

2. Reisbagage

Als je iets kwijt raakt of er gaat iets kapot tijdens de reis, dan ben je daar ook voor verzekerd. Er zijn echter wel maximum bedragen per schade die worden uitgekeerd. Bijvoorbeeld voor schade aan je mobiele telefoon krijg je maximaal €200,- uitbetaald. Vraag naar de polisvoorwaarden als je meer wilt weten. Er is een lijst.

3. Schade aan de Accommodatie en gehuurde Wintersportmaterialen

Mocht je per ongeluk tijdens de week iets kapot maken van de accommodatie, dan is dat ook verzekerd, met een maximum van €500,-. Schade aan gehuurde materialen wordt ook gedekt.

Boeking annuleren

Kun je onverhoopt toch niet mee en wil je meer weten over hoe je de reis moet annuleren? Dat gaat niet zomaar, helaas. Kijk op onze informatie pagina over dit onderwerp, waar alles staat uitgelegd.

Hoe te Annuleren

Highlights van jouw skikamp!

Hieronder vind je de foto’s en video’s van jouw kamp! Je kan ze bekijken, downloaden of delen met familie en vrienden!