Skiland Skikampen
Speelhuislaan 158
Postbus 5676
NL - 4801 EB Breda
tel: +31 (0)76-888 40 45
Bezoek op afspraak

www.skikamp.nl
www.skiland.eu

e-mail: info [at] skikamp.nl
telefoon: +31 (0)76-888 40 45
skype: skipeland

Contact in noodgevallen [klik hier]
  • Nieuws 01-08-15 Skiland verhuist na 14 jaar Amsterdam naar Breda
  • Volg @SkilandNL voor een dagelijkse update vanuit de sneeuw
  • Nieuws 03-08-15: De zomer is prachtig in de Alpen
  • Met jouw bedrijf of groep op skireis? Kijk op onze business-pagina
  • Naar welk skigebied ga jij komend jaar? Discussieer mee op ons gastenboek
  • Leukste blunder: bij de buren binnenlopen en daar gaan douchen
  • Like ons op Facebook: http://www.facebook.com/Skiland.Skikampen
  • Nieuwe Media-pagina on-line! Kom kijken op www.skikamp.nl/media
  • Volg Geitenpeter op de voet met alle laatste nieuwtjes
Garantiefonds GGTO

Skiland is met ingang van 1 december 2015 lid van het Garantiefonds van Stichting GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour Operators). Hiermee hebben we een oplossing gevonden voor de wettelijke verplichting voor reisorganisaties om een garantie te bieden voor uit te keren reisgelden in geval van faillissement.

De activiteiten van Skiland hebben een impact op de natuur. Al jaren streeft Skiland er naar om deze impact zo klein mogelijk te houden.

Over het vervoer van de groep naar onze accommodaties en skigebieden.
Een touringcar als vakantievervoer belast het milieu het minst. Die bussen zijn vaak (bijna) vol. Dat verdeelt de milieubelasting over veel personen en maakt de belasting per persoon per kilometer laag. Een reis met een moderne auto (bouwjaar > 2000) met 4 inzittenden zonder caravan, belast het milieu per reizigerskilometer ongeveer 2,5 keer zo zwaar als een reis met de touringcar. Bron: Klimaatkrant editie 2010.Over de vervuiling op de pistes.
Tijdens de dag lunchen we met de groep op de piste. Direct na de lunch worden alle resten verzameld en in de accommodatie definitief verwerkt en opgeruimd. Er wordt gebruikt gemaakt van herbruikbare bekers voor soep en drinken.

Over vuilnisverwerking.
Bij Skiland wordt afval gescheiden verwerkt. In alle accommodaties zijn verschillende afvalbakken en deze worden gescheiden ingeleverd bij de afvalverwerking ter plaatse. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen glasafval, plastic afval, etensresten, blikafval en natuurlijk papier. Bij de start van de week wordt er door de CREW uitleg gegeven van de werking van de afvalverwerking.

Over Fair Trade bij Skiland.
Skiland probeert waar mogelijk producten in te kopen die een Fair Trade of vergelijkbaar Ecologisch keurmerk hebben.

Over de besparing van energie.
Skiland wekt haar energie op kantoor op met zonnepanelen en eventuele restenergie wordt via een groene energieleverancier (Greenchoice) afgenomen. Bij Skiland wordt er op kamp per kamer een energieverantwoordelijke aangewezen, die ervoor zorgt dat op de kamer de ramen dicht zijn bij vertrek, dat de lichten uit zijn en -indien mogelijk- de verwarming niet onnodig hoog staat.