• Nieuws 01-08-15 Skiland verhuist na 14 jaar Amsterdam naar Breda
  • Volg @SkilandNL voor een dagelijkse update vanuit de sneeuw
  • Nieuws 03-08-15: De zomer is prachtig in de Alpen
  • Met jouw bedrijf of groep op skireis? Kijk op onze business-pagina
  • Naar welk skigebied ga jij komend jaar? Discussieer mee op ons gastenboek
  • Leukste blunder: bij de buren binnenlopen en daar gaan douchen
  • Like ons op Facebook: http://www.facebook.com/Skiland.Skikampen
  • Nieuwe Media-pagina on-line! Kom kijken op www.skikamp.nl/media
  • Volg Geitenpeter op de voet met alle laatste nieuwtjes
Major League Business Travel
Major League Business biedt de volgende onderdelen aan waarmee u uw bedrijfsreis in of aan kunt vullen: onderdelen toevoegen betekent niet automatisch een meerprijs. In sommige gevallen wordt het prijskaartje goedkoper door het uitvallen van andere onderdelen.

Skiwedstrijd
Skiland kan uit ervaring de juiste afdaling uitzoeken waarop een slalom, reuzeslalom of een super G-afdaling uitgezet kunnen worden. Geen extra kosten.

Avondprogramma
Skiland heeft 10 jaar ervaring met avondprogramma's. Uiteenlopend van o.a. een moordavond, een kampvuur, een spellenavond. Zowel voor binnen als buiten. Geen extra kosten.

Biathlon (langlaufen en boogschieten)
Het skigebied Melchsee Frutt biedt deze mogelijkheid. Dit programma-onderdeel doet een fysiek beroep op de deelnemers. Kosten: €30 p.p.

Biologisch
Tegen een kleine meerprijs koopt Skiland graag biologische groeten/vlees en fruit in.

Helm
Voor €2 per dag bent u beter beschermd tegen ongevallen. Alhoewel het geen verplichting is voor volwassenen, raden wij het dragen van een helm sterk aan.

IJshockey clinic
Op 20 minuten rijden van Melchtal is een kleine ijhockeybaan beschikbaar voor lessen en clinics. Een leuke afwisseling na twee dagen skiën. Op aanvraag.

IJsvissen
Melchsee Frutt (Melchtal) biedt de mogelijkheid om te ijsvissen. Een uiterst ontspannen activiteit en wellicht nieuwe ervaring waarbij je niet naar de noordpool hoeft, maar gewoon een gat kan boren in het op 1480m hoog liggende meer (Melchsee).
Verplicht sneeuwschoenenhuur: €8. 7 tot maximaal 15 personen. Op aanvraag.

Langlaufen
(Klassieke methode of skating methode). Melchsee Frutt heeft 15 km aan loipen en uitstekende mogelijkheden voor de beginner. In Arêches zijn er talloze 'pistes nordiques' om uit te proberen. Vanaf €7 per dag.

Rodelen
Melchsee Frutt heeft de langste rodelbaal van centraal Zwitserland: 8 km, met ruim 800 hoogtemeters. De huur van een rodel voor 1 dag is €12. De huur voor een halve dag is €8.
Avondrodelen kost €16 en vindt plaats op de verlichte onderste pistes van het skigebied.

Rondleiding in Luzern
Een medewerker van Skiland zal een rondleiding door de stad Luzern, met haar mooie uitzicht op de majestueuze berg Pilatus (2132 m), verzorgen. De rondleiding zal langs de bekende overdekte bruggen (o.a. Kapellbrucke) en de 3 oude pleinen voeren. Op aanvraag.

Ski & Snowboardles
Eventueel les van een Zwitserse skilera(a)r(es). Doordat Skiland al jaren op deze locatie komt, kunnen we veel korting doorberekenen bij het boeken van de lessen. Het is daarom verstandig dit via Skiland te doen. €130 per 2 uur privéles per leraar, minimaal 2 deelnemers, maximaal 5 deelnemers per les.

Vegetarische maaltijd
Skiland biedt uw gehele groep graag een of meerdere vegetarische maaltijden aan. Geen extra kosten.

Telemarken
Ervaren lokale skileraren geven u graag les in telemarken. Kosten: €130 per 2 uur per leraar. Minimaal 2, maximaal 5 personen.

Lawinecursus
Een lokale gids geeft uitleg over de verschillende sneeuwlagen, sneeuwcondities. Over het herkennen van lawinegevaar en over hoe te handelen wanneer je in een lawine terechtkomt. Kosten: €50.

Sneeuwschoenlopen
Van de paden af en de vrije natuur in. Een tour van een Zwitserse gids kost vanaf 6 personen: met rodelafdaling: €56 p.p. Met gondelafdaling: €65 p.p.
Dit is inclusief: kosten gids, materiaalhuur (sneeuwschoenen en stokken) en fondue (exclusief drinken).

Hondensleeën
Zoals op de Noord- en Zuidpool bestaat bij ons ook de mogelijkheid tot hondensleeën. Prijs: op aanvraag.